Overheidssubsidie elektrische auto's

Bij AutoKievit heeft u ruim de keuze in elektrische modellen. Wees er snel bij zodat ook ú kunt profiteren van de overheidssubsidie van 2023!

Image
Renault Twingo Electric met laadpunt

Twingo E-TECH electric Authentic

Nu met €2950 overheidssubsidie
Van
€24.190
Overheidssubsidie
€2.950
Nu vanaf
€21.240
Private lease p.m. vanaf
€404
Image
Renault ZOE

ZOE E-TECH Electric Equilibre

Nu met €2950 overheidssubsidie
Van
€34.895
Overheidssubsidie
€2.950
Nu vanaf
€31.945
Private lease p.m. vanaf
€604
Image
Renault Mégane E-TECH Electric

MÉGANE E-TECH electric EV40 Equilibre

Nu met €2950 overheidssubsidie
Van
€38.370
Overheidssubsidie
€2.950
Nu vanaf
€34.640
Private lease p.m. vanaf
€629
Renault ZOE

Renault ZOE: de elektrische auto met de beste actieradius in zijn klasse!

Kies voor de Renault ZOE met de slimme Cameleon-lader en een actieradius van 395 km WLTP City en profiteer tijdelijk van overheidssubsidie op een nieuwe elektrische auto. 

Maakt u gebruik van €2950 overheidssubsidie?

De subsidie voor de aankoop van elektrische auto’s die in 2022 beschikbaar was, was erg snel op. Maar er is goed nieuws: vanaf januari 2023 is er nieuw budget vrijgekomen. Wees er snel bij zodat ook ú kunt profiteren van de overheidssubsidie van 2023!

De subsidie kunt u aanvragen nadat u een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten. 

*Exclusief overheidssubsidie

Veelgestelde vragen

Op welke elektrische auto kan ik de overheidssubsidie aanvragen?

Op een nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs die niet lager is dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-.
De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km WLTP.

En verder:
De auto dient als elektrische auto geproduceerd te zijn, mag niet omgebouwd zijn tot elektrische auto.

In het geval van een gebruikte elektrische personenauto heeft deze auto niet eerder op naam gestaan van de subsidie-ontvanger of van een persoon die hetzelfde woonadres heeft.

Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.

Hoe hoog is de subsidie die ik kan ontvangen bij aanschaf?

In 2023 zijn de bedragen bij aanschaf van een elektrische auto:

  • nieuwe elektrische personenauto € 2.950,-
  • gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op uw naam blijven staan, anders moet u de subsidie naar rato terugbetalen.

Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 10 januari 2023 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kunt u kijken op: rvo.nl/sepp.

Krijg ik ook subsidie als ik kies voor private lease?

Bij private lease ontvangt men in een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op bankrekening van de subsidie-aanvrager.

  • nieuwe elektrische personenauto € 61,46 per maand (€ 2.950,- gedeeld door: 48 maanden).
  • gebruikte elektrische personenauto € 41,67 per maand (€2.000,- gedeeld door: 48 maanden).

Er wordt geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op jouw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert.
> Ontdek de prijzen van een nieuwe Dacia Spring met Dacia Private Lease

Vanaf 10 januari 2023 is het subsidieloket weer geopend voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's. Om een indicatie te krijgen of er nog subsidie beschikbaar is kunt u kijken op: rvo.nl/sepp.

Wanneer en hoe kan ik de subsidie aanvragen?

U kunt vanaf 10 januari 2023 subsidie aanvragen zolang het overheidsbudget toereikend is.

Aanvragen gaat via: rvo.nl/sepp.

De datum van de ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Overeenkomsten gesloten met een datum op of na 1 januari 2023 komen in aanmerking voor subsidie.

Zonder koopovereenkomst kunt u geen aanvraag voor subsidie indienen. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om je aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, zorg dus dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient.

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren (geen ondernemers). Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld.

Aanvraagformulier

km

De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren (geen ondernemers). Als particulier kun je eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits je voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld.

 

In 2023 zijn de bedragen bij aanschaf van een elektrische auto:

  • nieuwe elektrische personenauto € 3.350,-

  • gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

 

De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat.

Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's is vanaf 10 januari 2023 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie en voor meer informatie kunt u kijken op: rvo.nl/sepp.