AutoKievit
WLTP


 

WLTP en extra bpm

WLTP meet de uitstoot van CO2 anders dan het oude systeem. Hoewel de test nog steeds in een laboratorium wordt gedaan, zijn de condities realistischer waardoor de dagelijkse praktijk beter benaderd wordt. Aangezien de CO2-uitstoot de hoogte van de BPM-belasting bepaalt, kan dit van grote invloed zijn op de uiteindelijke prijs van de auto. Zover is het nog niet, maar ook de tussenoplossing die op 1 september 2018 van kracht wordt, gaat voor veel modellen leiden tot een hogere BPM.

Da’s snel verdiend bij de dealer!

Slimme kopers opgelet: 1 september 2018 gaat de tussenfase naar de nieuwe testmethode in. Ook die kan leiden tot een hogere BPM. Het is dus verstandig om een nieuwe Renault uit voorraad aan te schaffen. Hoeveel de extra bpm bedraagt? Dat verschilt per model. Ga jij dit jaar eenvoudig geld besparen? Het is snel verdiend bij de Renault dealer. Maak dus snel een afspraak en profiteer!


bekijk de modellen

 


 

Wat is WLTP?

WLTP betekent: Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Deze meetmethode vervangt de verouderde NEDC-meetmethode (New European Driving Cycle). Waarom? Omdat de WLTP test een realistischere weergave geeft van uitstoot van nieuwe auto’s in de praktijk. Overheden vonden dat de oude testcycli teveel afweken van de realiteit. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot. Maar ook geeft WLTP accurate verbruikscijfers weer van elk type auto gecombineerd met het type motor en alle opties die erop zitten. Zoals bijvoorbeeld grotere wielen, een airco of een panoramisch dak. Zo wordt alles eerlijk meegenomen in een uitgebreide test en krijgt iedereen een realistischer beeld van zijn nieuwe auto.

 


 

Wat betekent WLTP voor jou?

Een hogere CO2-uitstoot leidt tot een hogere BPM (belasting) op nieuwe auto’s. Dat betekent voor jou dat je een hogere prijs moet betalen bij de aanschaf van je nieuwe auto. Ook in de tussenfase naar de nieuwe WLTP-tests zullen veel modellen al duurder worden. Die tussenfase gaat in op 1 september 2018.

 


 

Meer weten over WLTP

WLTP is vooral een technisch verhaal. En niet altijd even makkelijk te begrijpen. Wil je niet alleen belastingvoordeel maar ook meer weten over WLTP? Ga dan dieper op de materie in en lees de WLTP-pagina van Renault. Heb je er nog vragen over? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.