DACIA JOGGER: aan boord van de nieuwe gezinswagen met zeven plaatsen

Body

8 februari | Persbericht

Met Nieuwe Jogger vindt Dacia de gezinswagen met zeven plaatsen opnieuw uit om hem voor iedereen toegankelijk te maken.

Veelzijdigheid voor het hele gezin: Nieuwe Dacia Jogger verenigt het beste van elk segment: de lengte van een break, de interieurruimte van een bestelbreak en de kenmerken van een SUV. Hij laat zich dus niet zomaar in een vakje stoppen. Tegen een onklopbare prijs biedt Nieuwe Jogger de beste verhouding prijs/ruimte en het veelzijdige gebruik van een auto die zich tot Zwitsers zakmes ontpopt.

Aan het stuur biedt Nieuwe Dacia Jogger de rijsensaties die van een wagen uit het C-segment worden verwacht. Zijn wielbasis van 2,90 meter maakt hem stabiel en zijn 16”-velgen zorgen ervoor dat hij stevig op de weg ligt. Bovendien geeft zijn stijve koetswerkstructuur hem een uitstekende robuustheid.

Op het vlak van interieurcomfort dragen de ergonomie, de geluiddemping en de hoogte onder het dak bij tot het comfort van alle passagiers, zelfs op de derde zetelrij. Dacia Jogger werpt zich op als de ideale partner voor gezinnen, niet alleen voor het dagelijkse leven, maar ook voor uitstapjes in de buitenlucht. Als een rasechte Dacia biedt hij alle essentiële uitrusting zonder daarbij te raken aan de veiligheid en het leven aan boord.

Nieuwe Dacia Jogger, die verkrijgbaar is met vijf of zeven plaatsen, biedt de keuze tussen drie afwerkingsniveaus (Essentiel, Comfort en Extreme) en zes koetswerkkleuren: de standaardkleur IJswit en de metaalkleuren IronblauwTerracottabruinKomeetgrijsMaansteengrijs en Zwart Nacre.

Nieuwe Dacia Jogger is bij de lancering verkrijgbaar met twee motoren en een handgeschakelde zesversnellingsbak: de gloednieuwe TCe 110-benzinemotor en de ECO-G 100-motor op benzine en LPG. Het motorgamma zal in de loop van 2023 worden aangevuld met een hybrideversie.

Nieuwe Dacia Jogger is reeds te bestellen en wordt vanaf half maart 2022 leverbaar in het Dacia-net.

“Ook nu weer gooit Dacia de conventies overboord en vindt het de veelzijdige en betaalbare gezinswagen opnieuw uit. Jogger, verkrijgbaar met vijf of zeven plaatsen, belichaamt als geen ander de positionering en geest van Dacia. Hij blijkt erg veelzijdig door zijn onovertroffen plaatsaanbod en moduleerbaarheid en nodigt klanten uit om op avontuur te vertrekken.

Jogger bevestigt Dacia’s engagement om mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, en toont zich bovendien duurzaam want hij wordt binnenkort verkrijgbaar met een hybridemotor. Jogger werpt zich op als de ideale partner voor het hele gezin en leent zich voor alle dagelijkse ritten en vrijetijdsactiviteiten.” Denis Le Vot, Algemeen Directeur van Dacia

Door de gezinswagen opnieuw uit te vinden, beantwoordt Dacia niet alleen aan de dagelijkse behoeften van hedendaagse gezinnen maar ook aan hun verlangen naar een roadtrip of avontuur in de buitenlucht. Door de lengte van een break, de interieurruimte van een bestelbreak en de kenmerken van een SUV te verenigen, leent Dacia Jogger zich perfect voor uitstapjes allerhande.

EEN DYNAMISCHE LIJN

Dacia Jogger is herkenbaar aan Dacia’s typische grote radiatorrooster vooraan, aan zijn uitgesproken vleugels die de wielen naar de vier hoeken van de wagen duwen en aan zijn horizontale, gebeitelde motorkap. De vlak aansluitende wielen en de achterklepspoiler dragen bij tot zijn dynamische look. De vorm van de verticale achterlichten onderstreept de schouders van de achtervleugels voor een wagen die stevig op zijn wielen staat.

Dacia Jogger plukt de vruchten van een outdoorstijl met modulaire dakstangen (naargelang de versie), geprononceerde wielkasten en een hoge bodemvrijheid (200 millimeter leeg) om zich aan alle wegtypes aan te passen.

ROYALE AFMETINGEN

Met zijn grote wielen (660 mm) en banden met hoge flanken straalt Dacia Jogger een en al robuustheid uit. Zijn ruim bemeten wielbasis van 2,90 meter, zijn hoogte onder het dak en zijn verticale achterkant (verticale achterlichten, erg brede achterklep, lage tildrempel) komen de interieurruimte en het koffervolume ten goede. De langere achterdeuren en de zijdelingse afwijking ter hoogte van de ruiten komen de toegang tot en het plaatsaanbod op de achterste plaatsen ten goede. Met een lengte van 4,55 meter is Dacia Jogger het langste model in het Dacia-gamma. Deze royale maar toch compacte afmetingen vallen erg in de smaak bij gezinnen die op zoek zijn naar dagelijkse veelzijdigheid.

DE Y-VORMIGE LICHTSIGNATUUR

De voor- en achterlichten meten zich de nieuwe Y-vormige lichtsignatuur van Dacia aan. Ze gebruiken led-technologie voor de dagrijlichten vooraan en de dimlichten. Behalve hun lagere elektriciteitsverbruik bieden leds ook een betere verlichting, zowel overdag als 's nachts, om beter te zien en gezien te worden.

MODULAIRE DAKSTANGEN

Vanaf het tweede afwerkingsniveau beschikt Dacia Jogger over eenvoudig moduleerbare dakstangen, die zelfs bij de meest onverwachte verplaatsingen hun nut bewijzen. In de lengterichting dragen ze bij tot het design zonder afbreuk te doen aan de stroomlijn van de wagen. In hun dwarse stand doen ze dan weer dienst als dakimperiaal en kunnen ze tot 80 kilogram torsen (fietsen, ski’s, dakkoffers, enz.). Dit ingenieuze, gepatenteerde systeem belichaamt de geest van Dacia: slim, praktisch, eenvoudig en zuinig.

PRAKTISCH TOT IN DE KLEINSTE DETAILS

De vlak aansluitende wielen, die worden benadrukt door uitgesproken wielkasten, kunnen worden voorzien van ‘Flexwheels’-wieldoppen voor een hoogwaardig velgeffect of lichtmetalen velgen. De deurgrepen plukken dan weer de vruchten van een verzorgde en ergonomische vorm. De openingshendel van de koffer is elektrisch en zit verborgen onder de sierlijst van de achterklep om esthetiek met functionaliteit te verzoenen.De verticale achterlichten maximaliseren de breedte van de kofferklep om het laadgemak te verhogen.

 

Bron: https://be-nl.media.renaultgroup.com/news/dacia-jogger-aan-boord-van-de-nieuwe-gezinswagen-met-zeven-plaatsen-737d-66b1a.html

Dacia Jogger