Toekomstige modellen & Concept Cars

Renault Trafic E-Tech electric

De elektrificatie van de nieuwe Renault Trafic!

Renault heeft de komst van de elektrische Renault Trafic aangekondigd. Wanneer deze leverbaar wordt, is vooralsnog niet bekend.

De Trafic E-TECH Electric beschikt nog altijd over laadmogelijkheden met best-in-class laadlengte, modulariteit, en customisatie en heeft de volgende eigenschappen:

 • Hij heeft een lengte van 5.08m of 5.48m bij lengte 2 en 1.967m of 2.498m bij hoogte 2
 • Het laadvolume is 5.8m3 tot 8.9m3
 • Hij is beschikbaar als platform cabine
 • De laadlengte is maximaal 4.15m (bij de lengte 2 versie i.c.m. het doorlaadluik in het tussenschot)
 • Hij wordt leverbaar met een 90kW motor, 750kg trekvermogen en kan tot 1.1 ton vervoeren.
 • De 52kWh batterij heeft een actieradius van 240km WLTP
 • Om de batterij van de nieuwe Trafic E-Tech electric te laden, kunt u kiezen uit 3 type laders:
  • een 1-fasige 7kW AC lader, geschikt voor huiselijkhoudelijke laadpunten
  • een 22kW AC lader voor versneld laden bij publieke laadpunten
  • een optionele 50kW DC lader voor snelladen langs snelwegen

Bron: https://media.renault.com/renault-electrifies-iaa-transportation-motorshow-at-hannover/?lang=eng

Scenic Vision Concept Car

Concept Car: Scenic vision

De Renault Scenic Vision is een conceptcar met elektrische aandrijving en een actieradiusvergroting op basis van waterstof. Qua milieu, veiligheid en inclusie is deze conceptcar de belichaming van onze strategische beloften op het gebied van duurzame ontwikkeling.

De Renault Scenic Vision heeft een vooruitstrevend design en zeer geavanceerde functies. Voor de conceptcar is voornamelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. Welkom in het nieuwe tijdperk van mobiliteit.

95% van de materialen van de conceptcar Renault Scenic Vision, met inbegrip van de batterij, is recyclebaar. 70% van de materialen in deze conceptcar is al gerecycled. 100% van de materialen in de auto waarmee passagiers in contact komen, is gerecycled.

Actieradiusvergroting

Als aanvulling op de 40 kWh batterijcapaciteit, vergroot de brandstofcel van 15 kW de actieradius. Met slechts één stop van minder dan 5 minuten om groene waterstof te tanken, kun je meer dan 800 km rijden zonder te hoeven opladen. Dat is nog eens een verkleining van je milieuafdruk.

Bron: https://www.renault.nl/concept-cars/renault-scenic-vision.html

R5

De oude bekende Renault 5 in een nieuw jasje!

De R5... Iedereen kent zijn speelse en ondeugende blik, die al snel dezelfde cultstatus verwierf als de auto zelf. Zijn guitige blik maakt deel uit van het erfgoed van Renault. De nieuwe Renault 5 zal dan ook over alle kenmerkende aspecten van zijn voorvader beschikken.

Het Renault 5 Prototype is een leuke, compacte stadsauto die een van de meest succesvolle modellen van Renault klaarmaakt voor de toekomst, maar dan wel met een moderne, 100% elektrische twist. De leuke, anticrisis- en ondeugende kanten zijn behouden, met opvallende gele highlights.

Bron: www.renault.nl

MORPHOZ Concept Car

Concept Car: De Renault MORPHOZ

Het futuristische model vertegenwoordigt de visie van Renault op het gebied van persoonlijke, gedeelde en elektrische mobiliteit voor de jaren na 2025. Het voertuig gaat als ‘MORPHOZ’ door het leven en is gebaseerd op het modulaire CMF-EV-platform van de Alliantie. Dit platform is geschikt voor verschillende configuraties op het gebied van vermogen, capaciteit, actieradius, gebruikersopties en bagageruimte.

De Renault MORPHOZ verlegt de grenzen van elektrisch rijden. Deze intelligente en modulaire Conceptcar is aan te passen aan al uw behoeften. De MORPHOZ heeft niet alleen een crossover-look, maar is ook stijlvol dankzij de opvallende, vloeiende lijnen. De cabine bestaat uit een uitschuifbaar dashboard, een kantelbare passagiersstoel en verschuifbare stoelen achterin. Hierdoor is de cabine volledig aanpasbaar.

Bron: www.renault.nl

Dacia Bigster Concept Car

Concept Car: De Dacia BIGSTER

De Bigster Concept is ruim, robuust en trouw aan de stijl van Dacia. Het avontuurlijke model is bedoeld voor outdoor en spannende weggetjes, op zoek naar nieuwe horizonten. Het is een zeer pure SUV, 4,6 meter lang en voorzien van niets meer en niets minder dan het essentiële. Met deze SUV maakt Dacia het C-segment toegankelijk voor een prijs die vergelijkbaar is met die van auto’s in een lager segment.

De Dacia Bigster Concept is het perfecte voorbeeld van de ontwikkeling van Dacia. Met alles wat je nodig hebt, maar niets minder, met een stoere outdoor-uitstraling. De conceptauto bewijst dat bereikbaarheid en betaalbaarheid niet strijdig zijn met aantrekkelijkheid. Als toekomstig boegbeeld van het Dacia-gamma zou de Bigster Concept kunnen worden geleverd met hybride aandrijflijnen en aandrijflijnen voor alternatieve energie.

Bron: www.dacia.nl

Houd mij op de hoogte