Toekomstige modellen & Concept Cars

Renault Austral

Nieuwe Renault Austral

Austral is het nieuwe gamma van het merk Renault in het segment van de compacte SUV's met nieuwe geconnecteerde technologieën en verantwoord rijplezier. Austral biedt ook comfortabel plaats aan 5 passagiers met een totale lengte van 4,51m.

Met dit nieuwe model zet Renault zijn offensief voor de herovering van het C-segment voort, gestart met Arkana en Nieuwe Mégane E-TECH Electric.

Austral vervangt de huidige Kadjar in het gamma en wordt in de lente van 2022 voorgesteld.

Bron: www.media.grouperenault.com

Mégane EVision

Concept Car MÉGANE E-Vision wordt MÉGANE E-TECH Electric

Volgend jaar zal de MÉGANE E-TECH Electric worden gelanceerd op de Nederlandse markt. Het elektrische broertje van de welbekende Renault MÉGANE die volledig gerestyled is en onder het C-segment zal vallen. Hij zal beschikken over een CMF-EV-platform welke uitgerust is met de nieuwste batterij-technologieën en een een ultracompacte aandrijflijn. Dit zorgt voor maximale ruimte in het interieur. 

Tevens krijgt het model een 160 kW (217 pk) sterke elektromotor en een 60 kWh-batterij die een actieradius tot maar liefst 450 kilometer mogelijk maakt!

Bron: www.renault.nl

Dacia Jogger

Dacia Jogger

De gezinsvriendelijke en veelzijdige Dacia Jogger meet zich het beste van elk segment aan: de lengte van een break, de interieurruimte van een bestelbreak en de look van een SUV. Hij laat zich dan ook niet zomaar in een vakje stoppen. Als rasechte gezinswagen van Dacia biedt Jogger de beste verhouding prijs/ruimte en de veelzijdigheid van een Zwitsers zakmes.

Met een naam die sport, natuur en positieve energie oproept, draagt Dacia Jogger bij tot de ontplooiing van de nieuwe merkidentiteit. De korte, moderne en tegelijk internationale naam straalt de robuustheid en veelzijdigheid uit. Dacia Jogger ademt vooral het uithoudingsvermogen van een ideale dagelijkse gezel voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en buitenlucht.

Dacia Jogger is bij de lancering verkrijgbaar met twee motoren: de nieuwe TCe 110-benzinemotor en de Bi-Fuel100. Dacia is de enige constructeur die een volledig gamma personenwagens op benzine en lpg aanbiedt onder het label Bi-Fuel.

Vanaf 2023 zal het motorgamma worden aangevuld met een hybride-versie. Dacia Jogger wordt dan de meest toegankelijke hybride met zeven plaatsen op de markt!

Bron: www.media.renaultgroup.com

R5

De oude bekende Renault 5 in een nieuw jasje!

De R5... Iedereen kent zijn speelse en ondeugende blik, die al snel dezelfde cultstatus verwierf als de auto zelf. Zijn guitige blik maakt deel uit van het erfgoed van Renault. De nieuwe Renault 5 zal dan ook over alle kenmerkende aspecten van zijn voorvader beschikken.

Het Renault 5 Prototype is een leuke, compacte stadsauto die een van de meest succesvolle modellen van Renault klaarmaakt voor de toekomst, maar dan wel met een moderne, 100% elektrische twist. De leuke, anticrisis- en ondeugende kanten zijn behouden, met opvallende gele highlights.

Bron: www.renault.nl

MORPHOZ Concept Car

Concept Car: De Renault MORPHOZ

Het futuristische model vertegenwoordigt de visie van Renault op het gebied van persoonlijke, gedeelde en elektrische mobiliteit voor de jaren na 2025. Het voertuig gaat als ‘MORPHOZ’ door het leven en is gebaseerd op het modulaire CMF-EV-platform van de Alliantie. Dit platform is geschikt voor verschillende configuraties op het gebied van vermogen, capaciteit, actieradius, gebruikersopties en bagageruimte.

De Renault MORPHOZ verlegt de grenzen van elektrisch rijden. Deze intelligente en modulaire Conceptcar is aan te passen aan al uw behoeften. De MORPHOZ heeft niet alleen een crossover-look, maar is ook stijlvol dankzij de opvallende, vloeiende lijnen. De cabine bestaat uit een uitschuifbaar dashboard, een kantelbare passagiersstoel en verschuifbare stoelen achterin. Hierdoor is de cabine volledig aanpasbaar.

Bron: www.renault.nl

Dacia Bigster Concept Car

Concept Car: De Dacia BIGSTER

De Bigster Concept is ruim, robuust en trouw aan de stijl van Dacia. Het avontuurlijke model is bedoeld voor outdoor en spannende weggetjes, op zoek naar nieuwe horizonten. Het is een zeer pure SUV, 4,6 meter lang en voorzien van niets meer en niets minder dan het essentiële. Met deze SUV maakt Dacia het C-segment toegankelijk voor een prijs die vergelijkbaar is met die van auto’s in een lager segment.

De Dacia Bigster Concept is het perfecte voorbeeld van de ontwikkeling van Dacia. Met alles wat je nodig hebt, maar niets minder, met een stoere outdoor-uitstraling. De conceptauto bewijst dat bereikbaarheid en betaalbaarheid niet strijdig zijn met aantrekkelijkheid. Als toekomstig boegbeeld van het Dacia-gamma zou de Bigster Concept kunnen worden geleverd met hybride aandrijflijnen en aandrijflijnen voor alternatieve energie.

Bron: www.dacia.nl

De nieuwe Renault Austral