Renault Austral onthult zijn elegante en gespierde silhouet

Body

13 januari 2022 | Persbericht

Nieuwe Renault AUSTRAL helemaal onthuld in licht en schaduw. Zijn gespierde en elegante silhouet is uitgesproken modern. Gilles Vidal, Directeur Design van het merk Renault, onthult de designbedoelingen van de nieuwe SUV waarmee Renault zijn offensief in het C-segment voortzet.

“Elegant en hoogtechnologisch”, zo omschrijft Gilles Vidal, Directeur Design van het merk Renault, Nieuwe Renault Austral, de nieuwe SUV van het C-segment. De designteams hebben ernaar gestreefd om een standingvolle, geraffineerde en uitgesproken moderne wagen aan te bieden door de stijlelementen van het huidige gamma over te nemen.

Een aangenaam en kwalitatief design

De ontwerpers hebben de basisprincipes gebruikt die een SUV aantrekkelijk maken qua proporties, ratio, overhang en afmetingen van de wielen. Ze accentueren de schouders en geven hem meer spierkracht. Het resultaat is een karaktervolle SUV die beschaafd weet te blijven. De scherpe, atletische en moderne Nieuwe Renault Austral onthult opmerkelijke proporties die een gevoel van robuustheid en wendbaarheid uitstralen.

Het design van Renault, dat tot nu toe erg sensueel en door het leven geïnspireerd was, ondergaat een wedergeboorte. Zo geven de lijnen bovenaan de wielkasten een nieuwe structuur aan de wagen. Ze geven het profiel kracht en precisie. Austral is gestructureerd en dynamisch en drukt de nieuwe taal van Renault uit.

“Renault Austral combineert sterke stijlelementen die hem een dynamisch en elegant design geven. Zijn kwaliteit is vanaf de eerste aanblik zichtbaar. We hebben de speling tussen de koetswerkonderdelen verkleind en de naden verfijnd zodat hij onmiddellijk een gevoel van kwaliteit geeft.”  Gilles Vidal, Directeur Design van het merk Renault.

Een van de opmerkelijke stijlelementen die we bij Nieuwe Renault Austral zien, is een opvallende en structurerende plooi onderaan de flanken. Hij helt naar voren en geeft de wagen een dynamischer silhouet. Dit lijnenspel wijkt af van een klassieke opeenvolging van statische lijnen die evenwijdig zijn aan de grond. In profiel lijkt Austral vooruit te kijken, waardoor hij zelfs bij stilstand dynamisch oogt.

Een technologische en moderne SUV

Het technologische aspect komt bij Austral tot uiting in de verlichting voor- en achteraan. Achteraan lopen de twee imposante C-vormige lichten door tot aan het logo, wat voor een spectaculair effect zorgt. De afwerking is vergelijkbaar aan de voorkant van de wagen, met koplampen en een radiatorrooster die opvallen. De micro-optische technologie, die voor het eerst werd toegepast bij Renault Mégane E-TECH Electric, bestaat uit een plaat van plexiglas met gegraveerde lijnen en motieven op het oppervlak of in het materiaal zelf. Wanneer de rand van het plexiglas met leds wordt verlicht, lichten alle gegraveerde zones op met een nauwkeurig, levendig en zeer herkenbaar visueel effect.

Deze technologische beheersing en dit streven naar uitmuntendheid waren een leidmotief bij het ontwerp van Nieuwe Renault Austral.

 

Bron: https://be-nl.media.renaultgroup.com/news/renault-austral-onthult-zijn-elegante-en-gespierde-silhouet-c747-66b1a.html