Renault Captur Hybrid

Wat is Operational Lease

Operational Lease van de zogenaamde 'auto van de zaak‘ is de meest gekozen vorm van zakelijk leasen. Met Operational Lease bent u verzekerd van een zorgeloze en betrouwbare leaseovereenkomst. Ook zijn bij Operational Lease vrijwel alle gebruikskosten bij het maandbedrag inbegrepen. Denk hierbij aan de verzekering, onderhoud, reparaties, banden, vervangend vervoer en motorrijtuigenbelasting. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de auto, de gewenste looptijd en het verwachte aantal te rijden kilometers. Voor de brandstof of het bijladen wordt vaak gekozen voor een brandstof- of een laadpas. Bij Operational Lease komt de auto niet op de bedrijfsbalans te staan en daarom heeft deze leasevorm geen impact op de liquiditeit en solvabiliteit van de bedrijfsvoering. Het beschikbare werkkapitaal blijft daarmee onaangetast.

Rijdt u meer kilometers dan verwacht? In dat geval waarschuwen wij u vroegtijdig. Zo voorkomt u financiële verrassingen aan het einde van de lease-overeenkomst. Aan het einde van het leasecontract levert u de auto weer bij ons in. U heeft dus ook geen zorgen over de restwaarde van de auto.

Bent u benieuwd wat Operational Lease voor u kan betekenen? Neem direct contact op met de vestiging bij u in de buurt en laat u voorlichten!

Voordelen Operational Lease

 • Geen investering voor de aanschaf van een leaseauto
 • Liquiditeitspositie van de onderneming wordt niet aangetast
 • Motorrijtuigenbelasting en verzekering inbegrepen
 • Reparatie en regulier onderhoud inbegrepen
 • Gedurende het contract bouw je schadevrije jaren op
 • Geen risico voor de onderneming dat de inruilwaarde bij verkoop tegenvalt
 • Vermindering van administratieve lasten
 • Altijd een nieuw, representatief wagenpark

Wat is de bijtelling van uw Renault-model?

Als u in een auto van de zaak rijdt en u rijdt hiermee ook privé, dan betaalt u in de meeste gevallen bijtelling. Rijd u minder dan 500 privékilometers per jaar? Dan betaalt u geen bijtelling over uw zakelijke auto. Maar dan moet u dat wel middels een sluitende ritadministratie kunnen aantonen. Voor private lease geldt geen bijtelling. 

U telt het bijtellingspercentage over de fiscale waarde van uw Renault bij uw belastbare inkomen op en daarover wordt de belasting geheven volgens de voor uw geldende inkomstenbelastingschijf. De totale fiscale waarde is de waarde van de auto inclusief de opties zoals metaallak of optiepakketten die u heeft uitgekozen op uw auto.

De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de auto waarin u rijdt. Een werkgever houdt loonbelasting en premies in over de bijtelling. Ook zelfstandigen betalen bijtelling over privégebruik van een auto. Bent u benieuwd hoeveel bijtelling voor uw favoriete model van toepassing is? Bekijk de prijslijst:
Clio - Captur - Megane (Estate) - Talisman (Estate)

Verzekering, onderhoud en andere leasevormen

Naast de financiering regelt u bij ons ook gemakkelijk uw onderhoudscontract en autoverzekering.

Het onderhoudscontract Renault Onderhoudscontract Uitgebreid zorgt ervoor dat u geen onverwachte kosten voor onderhoud hoeft te verwachten. Ook het vervangen van de slijtagedelen is volledig gedekt.

Met de Renault Autoverzekering heeft u een uitgebreide dekking tegen een concurrerende premie.

Naast Financial Lease en Full Operational Lease zijn er ook andere vormen van leasing:

 • Short Lease
 • Netto Operational Lease
 • Full Financial Lease
Type klant
Type offerte
km